logodd

Ca apa pentru ciocolata

In ultima perioada, mi-am petrecut timpul cu nasul in carti. Am citit diferite carti, unele amuzante, unele de iubire, altele plictisioare si unele chiar greaoaie pe care am refuzat sa le duc pana la capat, nu de alta, dar nu am rabdarea necesara.

Photo-on-9-10-13-at-3.02-PM-2

 

Am citit “Ca apa pentru ciocolata” de Laura Esquivel cam acum o luna. Am devorat-o in doua zile. Este o carte “delicioasa” din toate punctele de vedere. Retete interesante si o poveste de iubire cu gust de ciocolata amaruie. Scriu acum despre aceasta carte, pentru ca intr-unul din capitole, am gasit o descriere a felului in care trebuie hranit sufletul, o descriere a iubirii extraordinar de frumoasa care ma urmareste de cand am citit-o. Vreau sa o impartasesc cu voi. Suna cam asa:

“Bunica-mea avea o teorie foarte interesanta, spunea ca desi ne nastem cu o cutie de chibrituri in noi, nu putem sa o aprindem singuri, avem nevoie, exact ca in experiment, de oxigen si de ajutorul unei lumanari. Numai ca in acest caz oxigenul trebuie sa provina, de exemplu, de la rasuflarea persoanei iubite; lumanarea poate fi orice fel de mancare, muzica, mangaiere, cuvant sau sunet care sa actioneze ca un detoanator si sa aprinda unul din chibrituri. Ne cuprinde brusc o emotie intensa, simtim in noi o caldura placuta care, pe masura ce trece timpul, dispare treptat, pana cand alta emotie vine sa o reinvie. Orice om trebuie sa descopere care ii sunt detonatorii pentru ca sa traiasca, caci combustia care se produce la orice aprindere este ceea ce da energie sufletului. Cu alte cuvinte, combustia aceasta este hrana sufletului. Daca nu descoperim la timp care ne sunt detonatorii, cutia cu chibrituri se umezeste si nu vom putea arinde niciodata nici macar unul singur… Iar daca se intampla asta, sufletul ne paraseste trupul, rataceste prin locuri intunecate incercand in zadar sa-si gaseasca hrana, nestiind ca doar trupul pe care l-a lasat in urma, neinarmat si cuprins de frig, e singurul care l-ar putea hrani.”

Daca v-a placut, astept sa imi scrieti pasajele voastre preferate care vorbesc despre iubire, trairi, emotii pe care le-ati intalnit in cartile citite. Cel care imi va placea cel mai mult il voi posta si aici pe blog.
Va pup si nu uitati sa zambiti!

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
© 2016 Diana Dumitrescu. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta