logodd

De ce barbatii NU au insomnii

De ce barbatii NU au insomnii?

Insomnia! INSOMNÍE ~i f. Stare de tulburare a organismului, caracterizată prin absența totală a somnului sau prin reducerea duratei și a profunzimii lui. [G.-D. insomniei] /

De cate ori am trecut printr-o perioada de insomnii si am deschis subiectul cu: “nu am putut sa dorm deloc azinoapte” femeile m-au inteles, vorbind la randul lor despre perioadele lor de nesomn, in schimb barbatii spun: “nasol” , “aiurea”, dar n-am auzit unul sa spuna: ” da, nici eu nu am dormit…”

 

barbatii

De cate ori te chinuiesti sa pui geana pe geana, sau stai cu ochii atintiti in tavan sau incerci sa iti spui povesti ca sa adormi, daca intorci capul, dreapta sau stanga in functie de preferinte, langa tine este un somn linistit, un zambet sau un sforait satisfacut caruia iti vine sa ii tragi cu tigaia in cap, pentru ca el doarme si tu nu! Asemanarea adusa barbatilor, cum ca sunt ca niste copii, in discutia noastra se potriveste perfect, dorm ca niste bebelusi, nimic nu ii deranjeaza, nici un gand sau grija nu le intrerupe somnul, cred ca de asta la noi femeile varsta se cunoaste mai repede de cat la ei, inca un motiv sa ii dai cu tigaia in cap. :)

Stiu ca multi dintre ei au si griji si probleme, se gandesc la ziua de maine, la problemele de la munca, la mancarea copiilor, hainele de scoala si plata facturilor, insa cand programul de lucru s-a terminat, hardul lor se reseteaza, ies la o bere si uita tot! Discutiile despre meciuri, femei si mancare buna parca le spala creierul! Ajung acasa si sforaie in 5 minute!!! Daca femeile se intalnesc la “bere” dupa munca, incep sa dezbata problemele, incearca sa gaseasca solutii, sa se sfatuiasca reciproc pentru un trai mai bun pentru el, saracul, ca munceste atat de mult si nu mai poate de griji, pai si atunci cum de el doarme si tu nu? Da, barbatii au puterea de a nu se gandi la nimic, si chiar daca replica lui Al Bundy la intrebarea:”la ce te gandesti?” este faimoasa: “ce n-ai da tu sa stii” ( wouldn’t you like to know) te duce cu gandul ca s-ar gandi la ceva, eu nu cred ca o fac! Cred ca pus si simplu privirea aceea misterioasa care ar indica ca se gandeste le ceva extrem de important, vrea doar sa te deruteze, sa te puna putin in incurcatura.

Daca femeile sunt un mister pentru barbati si somnul lor profund ramne un semn de intrebare pentru noi, sau cel putin pentru mine. De ce barbatii NU au insomnii?

Photo Fred Hatt

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
© 2016 Diana Dumitrescu. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta