logodd

Ziua Internațională a Cărții (23 aprilie)

532C3093-Edit

Zilele trecute m-a sunat Isabela, sa-mi spuna de un eveniment ce implica copii. Am spus da, inainte sa imi spuna exact despre ce este vorba. Am zis: “vin!!”. Apoi am ascultat detaliile. M-am bucurat ca nu am ezitat nici o clipa la implicarea mea in acest proiect, pentru ca implica una din cele mai frumoase pasiuni ale mele si, banuiesc, ale multora dintre voi. O pasiune ce nu trebuie sa moara niciodata si pe care trebuie sa o insuflam si celor mai mici: CITITUL.

 

Azi, intre orele 16:00 – 18:00 vom fi in parcul Kiseleff, la foisor, citind pasaje din cartile, povestile care ne-au marcat copilaria, unor pitici simpatici prezenti la eveniment. Daca va incanta ideea, va astept acolo. Iar pentru cei ce nu pot ajunge azi, se repeta povestea Marti, 23 aprilie 2013, de Ziua Internationala a Cartii.

Va las mai jos, povestea acestui eveniment interesant prin cuvintele Isabelei:

I. “Biblioteca in aer liber” (20 aprilie) a sesiuni de lectura sustinute de scriitori romani si vedete care sprijina dreptul la educatie al copiilor

  •  timp de doua ore, vom încerca sa îi purtam pe copiii prezenti la eveniment prin lumea frumoas? a povestilor, prin lecturarea a câtorva pasaje din cartile care ne-au marcat nou?, adultilor, copilaria. Astfel, fiecare cititor va trebui sa aleaga un fragment din cartea preferata a copilariei sale, sa îl citeasca micutilor si sa poarte un scurt dialog cu ei despre tâlcurile din acea poveste. Durata fiecarei sesiuni de lectura va varia în functie de dimensiunea fragmentului ales.
  •  Prin acest eveniment ne dorim sa incurajam cititul in randul copiilor si, mai mult, sa atragem atentia unui public cat mai larg asupra accesului redus la lectura pentru copiii din mediul rural.
  •  unde: în parcul Kiseleff, zona Foi?or
  •  interval orar: 16:00 – 18:00

II. 150 de copii, 150 de povesti - cel mai mare eveniment de lectura în aer liber (23 aprilie)

  •  Cu ocazia Zilei Internationale a Cartii (23 aprilie), World Vision va organiza cel mai mare eveniment de lectura în aer liber. Pret de o ora, toti participantii (aproximativ 150 de copii, voluntari World Vision si vedete care sustin campania) vor citi, simultan, din cartea preferata, în încercarea de a atrage atentia asupra importantei lecturii în evolutia copilului. multi copii din mediul rural nu au acess la cartile copilariei astfel încât se creeaza un dezechilibru între copiii de aceeasi vârsta, doar pentru ca unii traiesc în mediul rural, evenimentul va încuraja oferirea de sanse egale si acces egal la resurse educationale pentru un start bun pentru viitor.
  •  unde: în parcul Kiseleff, în zona Foi?orului
  •  interval orar: 11:00 – 12:00
cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
© 2016 Diana Dumitrescu. All Rights Reserved. Designed By Alphabeta